post

За тези, които се интересуват от търговията с биткойн, Square Cash въведе промени, които позволяват лесната покупка и продажба на криптовалутата. Според изпълнителният директор на компанията, Джак Дорси, това е „дългосрочна насока към по-голям финансов достъп за всички“.

Последната актуализация на приложението позволява използването на баланса за бързи трансакции в биткойн, а добавянето на средства към сметката отнема само няколко клика време. Square Cash всъщност не е първото приложение за iOS, което позволява подобни операции, но може би е най-популярното сред потребителите, тъй като първоначално предостави начин за изпращане и получаване на пари между приятели и членове на семейството, след което продължи да добавя модерни и търсени функции, за да подобри потребителското изживяване.

Square Cash надминава Apple Pay Cash, която дава възможност за подобно изпращане и получаване на преводи през iMessage и използване на виртуална карта в Apple Pay за магазини и приложения. Услугата предлага физическа дебитна карта Visa, която можете да използвате в магазините, които не работят с конкурентаната услуга на Apple.

Поради популяризирането на биткойн, Square Cash има нов сайт с обяснения, който описва и историята на криптовалутата, включвайки различни връзки към ресурси за използването й.

Цената на биткойн е нестабилна и непредсказуема, но въпреки това новата опция вече стартира в приложението за САЩ с няколко изклучания – Ню Йорк, Джорджия, Хавай и Уайоминг.

Leave a Reply

Your email address will not be published.