post

Очакваното разделяне на Bitcoin и Bitcoin2x се отлага, съобщава CoinDesk. То трябваше да се случи около 16-ти ноември, но организаторите му го отлагат заради липса на консенсус.

“За съжаление е ясно, че не сме изградили достатъчно консенсус за увеличаване на размера на блока. Продължаването по този път може да раздели обществото и да бъде пречка за ръста на Bitcoin. Това не е целта на SegWit2x, съобщава основателят на BitGo Майк Белши, който е един от двигателите за разделението.

Той допълва, че за сега се отлагат плановете за ъпгрейд на блока до 2MB, който щеше да доведе до разцепването на Bitcoin. Писмото на Белши е подписано и от изпълнителни директори на Xapo, Bitmain, Bloq, Blockchain, Shapeshift.  Те казват, че се надяват блокът да се увеличи по-натам, след като се изгради достатъчно консенсус.

Новината се отрази благоприятно на цената на Bitcoin, която се покачи с около $800 след нейното съобщаване. Това щеше да бъде третото разделяне на Bitcoin за тази година. През лятото се появи Bitcoin Cash именно заради неприемане на SegWit2x. Наскоро се появи и Bitcoin Gold, но и двете не привлякоха много инвеститори.

Leave a Reply

Your email address will not be published.