post

Сделките с Apple Pay през първото тримесечие на 2017 година са нарастнали с 450%, спрямо същия период на миналата година, отбеляза Тим Кук неотдавна. Голяма част от този растеж се дължи на разширяване обхвата на услугата към нови пазари през последната година. Apple Pay вече се предлага в 15 държави, сред които Великобритания, Канада, Швейцария, Япония, Австралия, Китай, Ирландия, Италия, Франция, Русия и Сингапур.

Важно е да се отбележи, че технологията за смартфони също играе важна роля в растежа на трансакциите. Колкото повече хора имат телефони, поддържащи мобилни плащания, толкова повече ще ги използват. Неотдавнашно проучване на IHS Markit прогнозира, че над 3.4 милиарда смартфона ще бъдат оборудвани с Apple Pay и Android Pay до края на тази година и се очаква броят им да нарастне до 5.3 милиарда до 2021 година, а Apple обяви, че един милион нови потребители се регистрират за Apple Pay всяка седмица. Разбира се хората не могат да използват мобилни плащания, ако компаниите не ги приемат. Apple Pay се пирема в 20 милиона локации по света, от които 4.5 милиона в САЩ.

Ето и някои предимства, които Apple Pay осигурява:

Мобилните плащания като Apple Pay са изключително сигурни, тъй като използват NFC за обработка на операциите и много слоеве на сигурност като токени и криптограми, за да съхранят банковата информация. При повечето устройства, поддържащи този вид плащания, можете да активирате потвърждението, чрез пръстов отпечатък, което прави трансакциите още по-сигурни и защитени. Докато скоростта на обработка е често срещан проблем при използването на чип карти, то това не важи за мобилните плащания. 56% от потребителите на Apple Pay и 67% от тези на Android Pay споделят, че използват приложението за плащане поне веднъж седмично, тъй като скоростта, удобството и полезността му като резервен портфейл го правят желано. След като компанията добави и новата си peer-to-peer услуга за изпращане на пари през iMessage в iOS 11, Apple Pay ще стане още по-предпочитан метод за мобилни трансакции, заменяйки част от традиционните услуги за парични трансфери.

Leave a Reply

Your email address will not be published.