post

Следващата седмица Комисията по единно законодателство на САЩ ще гласува своя проектозакон за въвеждането на единни регулации за криптовалутите с страната. Проектозаконът е разработен с помощ от множество организации и институции, включително Федералния резерв, данъчните служби и др., съобщава CoinDesk.

Законът ще определи какво е виртуална валута, какво може и не може да се определи като бизнес активност с виртуална валута. Като такива са посочени размяната, трансферът и съхранението на виртуална валута, включително от името на граждани. Разбира се, като всеки закон, има множество изключения, допълнителни критерии и определения.

на базата на тях ще се определя дали дадена дейност попада в обхвата на регулация. Ако това е така, то за нея ще трябва да се изкара лиценз. Проектозаконът описва и този процес, като в него са включени доказателства за налични активи, криминално минало, финансова история, съдебни дела и др. Предвидено е облекчение за компаниите, които вече имат лиценз в един щат и искат да развият дейността си в друг щат, който също е приел закона.

Обикновено процесът по гласуването на подобен проектозакон е доста бавен. Щатите обаче искат този път нещата да се случат по-бързо, защото има все по-голям интерес към криптовалутите. Освен това самите местни институции имат закони, които са готови, но не могат да бъдат приети, заради липсата на обща рамка.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.