post

Криптовалутите са хубаво нещо, но са са подранили, смята Евгени Касперски, основател на компанията за киберсигурност Kaspersky. Според него светът ще е готов за виртуалните пари едва след 300 години, съобщава Banks.am.

“Смятам, че криптовалутите са добра идея. Те могат да работят много добре. Те са точно това, от което ще се нуждае един обединен свят. Ще работят перфектно в такъв”, коментира Касперски в интервю за РИА Новости.

Всичко това обаче все още е твърде далеч, смята Касперски. “В нашата ситуация светът е разделен на държави и блокове, които понякога се карат и затова криптовалутите няма да са толкова успешни. В момента, в който криптовалутите застанат на пътя на някоя държава, те ще бъдат забранени. Затова ще бъдат нещо изумително след около 300 години”, допълва Касперски.

“Това е изобретение, което действително може да промени света. Но, за съжаление, светът още не е готов за тази технология”, казва Касперски.

Въпреки това той не смята да пропуска ползите на криптовалутите сега. Компанията му работи по нови услуги, които ще използват blockchain технологията на дигиталните валути като Bitcoin. За сега Касперски не казва какви са проектите, но допълва, че компанията работи по тях от няколко години и се надява, че скоро ще може да ги представи официално.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.