post

Финтех асоциацията на Сингапур направи първия в света национален онлайн каталог на компаниите от бранша. Неговата цел е да улесни инвеститорите да намират по-лесно повече информация за финтех компаниите в страната, съобщава FinNews.Asia.

Каталогът има профили на около 300 финтех фирми в Сингапур. В тях има информация за дейността им, история, бизнес модел и финансиране. Самият каталог също е направен с помощта на финтех компания – Let’s Talk Payments. Тя е дала част от информацията, като е използвана нейната платформа MEDICI като източник.

Асоциацията се надява каталогът да се превърне в първа спирка за всички, които искат да разберат повече за финтех компаниите в Сингапур. Това включва и професионалисти, които искат да работят за някоя от фирмите.

Самите финтех компании имат достъп до профилите си и могат да обновяват и поддържат актуална информацията в тях. Целият каталог е безплатен. Институциите на Сингапур също одобряват проекта. Според тях той е важна стъпка в увеличаване на интереса към сегмента и прозрачността. Самите институции също ще използват каталога, за да опознават компаниите по-добре, да разбират по-ясно от какво имат нужда и да им помагат.

Leave a Reply

Your email address will not be published.