post

Цената на Bitcoin е трудна за предвиждане и постоянно се променя с големи амплитуди. Според професора по икономика от Харвард Кенет Рогоф е въпрос на време криптовалутата да се срине, съобщава Coin Telegraph.

Според него самата технология на Bitcoin е добра и тя ще продължи да съществува и да се радва на голяма популярност и в дългосрочното бъдеще. Рогоф обаче не може да каже същото за цената на Bitcoin, която според него ще се срине.

Една от причините за това ще са регулациите. “Дългата история на валутите показва, че каквато иновация създаде частният сектор, държавата накрая започва да я регулира. Нямам идея накъде ще отиде цената на Bitcoin през следващите две години, но няма причина да се смята, че виртуалната валута ще избегне подобна съдба”, пише той.

Според Рогоф правителствата няма да обръщат внимание на Bitcoin и криптовалутите докато те се използват за малки транзакции. Когато обаче криптовалутите станат по-широко използвани, ще се намесят с регулации. Затова в дългосрочно бъдеще Рогоф прогнозира, че цената на Bitcoin ще се срине. Преди това обаче внимателните инвеститори може да спечелят доста от виртуалната валута.

Leave a Reply

Your email address will not be published.