post

Сривът на Bitcoin до нива под $10 000 може да е корекция на пазара. Това смята анализаторът на Goldman Sachs Шеба Джафари, съобщава Coindesk.

Джафари дава няколко препоръки за следващите действия на инвеститорите. Ако сривът действително е корекция, то според Джафари цените ще се стабилизират на около $9978 и отново ще тръгнат нагоре, но с по-бавни темпове. Според анализатора е възможно понижение и до $9836 преди цените да се стабилизират.

“Бъдете неутрални/внимателни при цени $7882”, пише още Джафари в бележката до инвеститорите. Анализаторът допълва, че “Bitcoin приближава интересни нива”, но не дава повече прогнози или съвети.

През тази седмица Bitcoin се понижи до $9199 при резкия срив. След това цената постепенно се възстанови до около $11 000. В момента инвеститорите са по-скоро предпазливи и изчакват да видят развоя на събитията.

Стартът на годината със сигурност не е най-добрият за Bitcoin, особено на фона на огромните очаквания за цени от над $20 000. Все пак има и добри новини за инвеститорите. Вчера официално изтече първият Bitcoin фючърс на Cboe, с което той влезе в историята. Той предвиждаше цената на криптовалутата да е над $15 000, но в момента на приключването му беше $11 055.

Leave a Reply

Your email address will not be published.