post

Докато мнозина разсъждават върху огромния брой работни места, които роботите и изкуствените интелекти ще отнемат от хората в близко бъдеще, един холандски стартъп е на мнение, че хората трябва да започнат да използват своите тела, за да произвеждат капитал.

Основан през 2015 година, Институтът за оздравяване на хора (IoHO) се намира в Хага и се представя като организация, посветена на изследването на това как хората могат да се възползват от биологичните си данни в изкуството и изследователските проекти. Един от най-впечатляващите проекти на IoHO е костюм, който събира излишната топлина от очвешкото тяло, за да я използва в криптопроект. Да, институтът превръща тази топлина в енергия, която използва за копаене на новосъздадени криптовалути, а 37 служители добиват 127 210 миливата енергия за 212 часа, която се превръща в 16 954 монети и 80% от приходите отиват за самия институт.

Разбира се това не е единствената идея, върху която IoHO работи. Друг любопитен проектна института е тойзи, който възнамерява да разкрие как големите корпорации капитализират огромни количества данни, генерирани от нас потребителите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.