post

С бързото развитие на финтех сегмента през последните години, секторните събития в тази област се превърнаха в едни от най-перспективните и интересни технологични форуми. Това важи с пълна сила за предстоящия Fintech World Forum, който ще събере през май представители на банковата и финансовата индустрия, информационните технологии, телекомуникациите и др.

Както съобщи стартъп медията NewBusiness.bg, събитието ще се проведе на 30 и 31 май в Лондон, а сред 25 – те лектори има имена като вицепрезидентът на IBM за финансовите пазари Кейт Беър, Антъни Тренчев, съосновател на NexoBank, Жил Гейд, главен изпълнителен директор на CrossRiver Bank и главния технически директор на UBS Рето Прайзиг.

Форумът ще събере няколко стотин делегати от различни индустрии, които имат допирни точки с финтех услугите. Сред обсъжданите теми ще бъдат бъдещето на финтех сектора, на блокчейн технологията и криптовалутите, както и на финансовите услуги като цяло, развитието на банките като платформи, влиянието на изкуствения интелект върху този сегмент и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published.