post

Популярността на Apple Pay расте доста бързо. Общият брой на направените чрез услугата транзакции се е увеличил с 450% за първия период на тази година спрямо същото тримесечие на 2016 г., съобщи изпълнителният директор на Apple Тим Кук, цитиран от VentureBeat.

Кук допълва, че услугата вече се предлага в общо 15 държави. Той обаче не казва колко точно са потребителите на Apple Pay. Кук не съобщава и какви са приходите на компанията от услугата нито каква е общата или дори средната стойност на преводите.

Все пак той дава и малко допълнителни данни. Например Apple Pay се предлага в общо 20 млн. места по света, като 4.5 млн. от тях са в САЩ. Кук не е отрекъл предишни данни, че средно около 1 млн. потребители се регистрират в Apple Pay всяка седмица.

Услугата позволява на потребителите да плащат за стоки и услуги директно чрез смартфона си, като до доближат до POS терминал, който поддържа NFC технологията. Това може ад се прави и чрез Apple Watch, ако той е свързан с iPhone с Apple Pay.

Според Re/Code Apple вече работи и по нови услуги за Apple Pay. Една от тях е възможност потребителите да пращат пари един на друг директно. Това ще направи Apple Pay конкурент на услуги като PayPal. Компанията естествено не е коментирала тези планове.

Leave a Reply

Your email address will not be published.