post

Сайтът Rite Aid вече приема Apple Pay като начин за плащани в своя мобилен и настолен вариант. Потребителите на iPhone, iPad и Mac, които отворят RiteAid.com през браузъра Safari на своето устройство, ще виждат опцията „Bay with Apple Pay”, наред с тези за PayPal и кредитни карти.

Сайтът заяви, че е първия търговец на дребно на лекарства, който приема мобилната платежна система на Apple, като начин на разплащане в мрежата си и своя онлайн магазин с над 12 000 артикула. Плащанията през Apple Pay са удобна и сигурна онлайн опция, която елиминира необходимостта от попълване на множество бланки за акаунта и улеснява фактурирането и доставката. Проверката на плащането изисква потвърждение чрез Toiuc ID и Safari за macOS Sierra и iOS 10 или по-нови версии.

RiteAid започва да приема този вид плащания в 4600 магазина в САЩ още през 2015 година, почти година след като деактивира поддръжката на мобилни плащания в страната. Тя е член на Merchant Customer Exchange – консорциум търговци на дребно, който тогава планираше да стартира собствена мобилна услуга за плащания, наречена CurrentC, която обаче беше отложена.

Leave a Reply

Your email address will not be published.