post

Филипинският стартъп Lista събра близо 5.1 млн. долара в кръг от финансиране в Серия А, воден от Openspace Ventures с участващи инвеститори East Ventures, Saison Capital и 1982 Ventures. Средствата ще бъдат използвани за разширяване на екипа и навлизане на нови вертикали.

Компанията, създадена през 2021 г., има за цел да помогне на филипинските търговци и физически лица да управляват, спестяват и увеличават финансите си. Приложението позволява на потребителите да проследяват движението на парите си в реално време. Има над 1 милион изтегляния.

„Благодарни сме за доверието, което ни гласуваха инвеститорите. Не само в нас, но и в огромния потенциал на бързо развиващата се финтех индустрия във Филипините“, каза в изявление Арън Вилегас, съосновател и главен изпълнителен директор на Lista. През февруари, PayMongo, друг филипински стартъп, събра 31 млн. долара в Серия Б финансиране от инвеститори сред които JAM Fund, зад който стои съоснователят на Tinder Джъстин Матин и филипинските фондове за рисков капитал ICCP SBI Venture Partners и Kaya Founders.

„Продължаваме да растем естествено с много ускорени темпове, но също така търсим възможности и извън това, което правим. Имаме много агресивен план“, добави още Вилегас.

Компанията планира да добави още разплащания и кредити, за да насърчи използването на дигитални финансови  услуги сред филипинците.

Leave a Reply

Your email address will not be published.