post

Американската Комисия по ценни книжа и финансови пазари (SEC) обяви, че създава нов отдел за разследвания и регулация на дигитални финансови дейности и услуги, съобщава Engadget. Звеното има за цел да улесни реакциите на SEC в динамичната среда на финансовите технологии.

Новият отдел ще има доста отговорности. Той ще следи дори как разпространението на фалшиви новини влияе на финансовите пазари и дали някой целенасочено се възползва от това. Ще се анализират сделки с Initial coin offerings (ICO) и ще се проверяват други дейности с blockchain услуги и криптовалути.

SEC ще проверява и хакерски атаки с цел кражба на корпоративна информация и опити за злоупотреби чрез използване на т.нар. тъмен интернет. Отделът ще трябва да координира съответните разследвания и проверки с другите звена на SEC, когато това е необходимо.

Основното предизвикателство за отдела ще е да смогне с големия обем информация, както и дали ще се адаптира адекватно към постоянно променящия се пейзаж на финансовите технологии. Регулаторът съзнава, че повечето от въпросните заплахи бяха почти несъществуващи допреди само година-две и ще са необходими доста усилия и бързи реакции, за да може отделът да се справя. Той има първоначална стратегия, която му дава тази възможност и остава да успее да я следва.

Leave a Reply

Your email address will not be published.