post

Финландската финтех компания Zervant получи 6 млн. евро финансиране, съобщава Crowdfund Insider. Новият рунд на финансиране е воден от Tesi с участие на Northzone, NFT Ventures и Conor Venture Partners.

Zervant предлага безплатен онлайн софтуер за издаване на фактури, който може да се използва от малки компании и предприемачи. Идеята на софтуера е да улесни малкия бизнес и начинаещите, които не са запознати със спецификите на фактурирането. Освен това те могат лесно да създават професионално изглеждащи фактури.

Zervant казва, че софтуерът ѝ вече се използва от над 20 000 бизнес клиенти в 7 държави в Европа. Именно Европа засега е основният фокус и пазар на компанията. Тя казва, че ще използва инвестицията, за да подобри и разшири присъствието си в Европа. Вече се работи и по допълнителни услуги.

“Промените в регулациите във финансовия сектор и масовото преминаване към дигиталните технологии създават много нови възможности за предприемачите да ръководят бизнеса си по-ефективно. Нашата цел е да им дадем достъп до този потенциал”, казва Матиас Хансон, съосновател на Zervant.

За миналата година компанията е утроила активната си клиентска база. В новите ѝ планове са както увеличаване на броя потребители на безплатната услуга, така и предлагане на нови премиум услуги.

Leave a Reply

Your email address will not be published.