post

Финтех стартъпът 10X Future Technologies на бившия изпълнителен директор на Barclays Антъни Дженкис е получил $46 млн. Series A финансиране, съобщава агенция Bloomberg. Основни инвеститори са Ping An Insurance Company of China и консултантската компания Oliver Wyman, собственост на Marsh & McLennan Companies.

Инвестицията е около 17 пъти по-голяма спрямо средните инвестиции на това ниво в глобален мащаб. Тя показва и доста голямо доверие в 10X, която е основана миналия октомври. Компанията помага на финансови институции по-лесно и бързо да навлязат в ерата на модерните технологии и да заменят старите си системи.

Сред услугите ѝ са софтуерен пакет с мобилно банкиране, клауд услуги и др. Целта е чрез тях банките бързо да могат да създадат и предлагат дигитални услуги. Освен това 10X работи и по собствена дигитална банка, която трябва да започне работа през следващата година.

Дженкис от доста време активно предупреждава банковата индустрия да приеме финансовите технологии или рискува да преживее Kodak момент, в който ще бъде обречена на забрава. С новото финансиране той получава възможност да действа и да покаже реално дали е прав.

Leave a Reply

Your email address will not be published.