post

Финтех стартъпът EverTrue е получил ново финансиране в размер на $6 млн., съобщава NewsCenter.io. Основната част от финансите идват от University Ventures и Bain Capital Ventures.

EverTrue разработва и предлага софтуерна платформа, която помага на образователни институции да набират финансиране за свои проекти. Софтуерът свързва данни от институциите с динамична информация от LinkedIn, Facebook, Zillow и други източници и държавни институции.

Това позволява на ползвателите на софтуера да откриват и да се свързват с бивши възпитаници, да набират подкрепа и финансиране за свои проекти от хора със сходни интереси и др. Освен това чрез услугата може да се измерва и прогреса на екипа. Чрез него могат да се проследяват даренията, както и за какъв проект даден специалист би дарил пари. С негова помощ могат да се изготвят и конкретни предложния, които да увеличат вероятността за дарение.

EverTrue казва, че платформата ѝ се използва от над 300 институции. Новото финансиране ще бъде насочено именно към допълнителното развитие на софтуера.

Leave a Reply

Your email address will not be published.