post

Както вече знаете, с iOS 11 ще дойде и новата функция  Apple Pay Cash за iMessage, чрез която ще можете да изпращате пари на своите приятели. В новата бета версия на операционната система обаче, бяха открити данни, които свидетелстват, че тя ще изисква сканиране на някаква форма на идентификация, за да предостави съответния достъп и това разбира се е логично, когато става въпрос за финансови трансфери.

Кодът, открит в седмата бета версия на iOS 11 сочи, че ще трябва да се сканира личната карта, което би означавало че тези, които не го правят, няма да могат да завършат трансфера в рамките на приложението за съобщения, но салдото ще продължи да е на разположение за използване с Apple Pay в други приложения.

Apple все още не е обявила възрастови ограничения за използване на peer-to-peer услугата, но изискването за лична карта показва, че такива все пак ще има. Apple Pay Cash е нова услуга в Apple Pay, която работи подобно на тази на PayPal, създавайки място за събиране на средства. Ако компанията смята да ограничи потребителите възоснова на тяхната възраст, то теоритично това би могло да е с цел да се попречи на младежите да станат жертва на измама, чрез iMessage, като изпращата парите на родителите си на хора, злоупотребили с доверието им.

iOS 11 ще стане официална в началото на следващия месец, преди пускането на новото поколение iPhone на пазара, а iPhone 7s/7s Plus и iPhone 8, ще са първите телефони, които ще се доставят със софтуера. Apple Pay Cash е само една от новите функции, които ще дебютират с нея, а някои от тях най-вероятно са специално проектирани за да работят с десетия юбилеен модел iPhone и неговите изцяло обновени хардуер и функционаност. Ако спекулациите са верни, то iOS 11 ще бъде пусната офиицално по време на обявяването на iPhone 8 на 12 септември.

Leave a Reply

Your email address will not be published.