post

Популярността на т.нар. Initial Coin Offerings (ICO) процедури не е подмината и от хакерите. Нов доклад на Ernst and Young твърди, че в периода от 2015 г. до 2017 г. хакери са откраднали над $400 млн. чрез и от такива процедури, съобщава Fortune.

Това прави приблизително 10% от всички средства, които са били набрани чрез ICO за този период – около $3.7 млрд. в над 372 ICO процедури по света. Докладът посочва, че ICO процедурите често се оказват лесна мишена за хакерите.

Повечето предприемачи, които организират ICO, се концентрират върху усилията си за привличане на инвеститори, а сигурността остава на заден план. Колкото по-голяма и атрактивна е дадена оферта за ICO, толкова повече привлича вниманието и на хакерите.

Конструкцията на блокчейн технологията, невъзможността да се обръщат и анулират транзакции и информационният хаос създават идеални условия за хакерите при ICO процедури, коментира Ernst and Young в доклада си.

Често липсва и каквато и да е информация за даден проект, който набира финансиране чрез ICO. Има случаи, в които такава процедура се прави само с няколко страници описание на идеята. Затова и регулаторите започват да реагират все по-остро на подобни процедури. Наскоро в САЩ започна разследване срещу PlexCoin, която набра $15 млн. финансиране с обещания за 13-кратна възвръщаемост за по-малко от месец. Това обаче не се случи.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.