post

Японска обменна борса твърди, че е загубила над 400 милиона долара в криптовалути в следствие на хакерска атака. Coincheck посочва, че около 500 милиона NEM на стойност около 400 милиона долара са били присвоени. Десетата по големина криптовалута NEM, базирана на ограничението на пазарния дял е предназначена за плащания и други финансови услуги.

Това посегателство определено е по-голямо като стойност от предишното през 2014 година, но въздействието му едва ли ще е толкова значимо, като се има предвид огромния брой криптокомпоненти на пазара в момента и увеличената стойност на биткойн.

Независимо от това инцидентът отново напомня за риска от загуба на криптовалута в рамките на борсите и по-голямата сигурност на личния портфейл или опциите, базирани на хардуер.

Coincheck твърди, че не е на ясно как точно е била компроментирана услугата й и обмисля компенсиране на засегнатите потребители. Япония е първата страна, която лицензира крипто борсите още през септември, когато бяха раздадени първите 11 лиценза, а Coincheck кандидатства за лиценз и все още изчаква решението.

Leave a Reply

Your email address will not be published.