post

Милиардерът и основател на Oaktree Capital Management Хауърд Марк обяви, че според него дигиталните валути не са реални. Той изпрати дълго писмо към клиентите на Oaktree, в което споделя своите виждания по темата, съобщава CryptoCoinsNews.

“Бих предположил, че дигиталните валути се появиха заради съмненията за финансовата сигурност, включително стойността на националните валути, които се породиха от финансовата криза и заради комфорта, който т.нар. милениъл поколение (родените от средата на 80-те до началото на 21-ви век) чувстват към всичко виртуално. Но те не са реални”, пише Марк.

Според него в момента има два типа хора, които инвестират в криптовалутите – тези, които искат да ги използват, за да плащат за неща от ежедневието и тези, които искат да се възползват от потенциалните лесни печалби в момента. “Може да използвате въображаемата валута ether, за да си купите други въображаеми валути или да инвестирате в нови компании, които ще създадат нови валути”, допълва Марк.

На три пъти той пише, че те не са реални. Въпреки това пише още, че очаква интересът към тях да се запази докато все още има оптимизъм за бъдещето им. Той пита реторично какво обаче ще се случи с цената на bitcoin, ако хората решат, че искат да инвестират в долари или злато.

Марк дори казва, че според него дигиталните валути са временна мода и финансова пирамида. Според него тяхната единствена стойност е сумата, която хората са склонни да платят за тях и са сходно явление като манията по лалета през 1637 г. и интернет балона през 2000 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published.