post

Набиращите популярност Initial Coin Offerings (ICO) скоро могат да станат обект на регулация в Хонконг. Местният финансов регулатор, Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC), обяви, че токените от ICO могат да бъдат класифицирани като ценни книжа, съобщава CoinDesk.

SFC казва в официално съобщение, че е “загрижена за увеличаващата се употреба на ICO за набиране на финансиране в Хонконг и чужбина”. Комисията предупреждава, че тези, които искат да използват ICO по някакъв начин, “трябва да знаят, че някои структури на ICO може да попадат под регулацията за ценни книжа на Хонконг”.

Като пример са дадени размяната на токени, включително обмен на криптовалути. Изявлението на SFC идва ден след като Китай забрани напълно използването на ICO на своя територия и нареди набраното чрез този метод финансиране да бъде върнато.

За сега Хонконг изглежда не планира забрана, но припомня, че има регулации, които ще изисква да се спазват. Канада и САЩ също вече обявиха, че има ситуации, в които токени и монети от ICO трябва да се смятат като еквивалент на ценни книжа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.