post

Сривът на Bitcoin продължава, като цената на криптовалутата слезе под $6200 – ниво, на което беше през ноември миналата година, съобщава CNBC. Само през януари т.г. криптовалутата е загубила 34% от стойността си.

Само през изминалия ден Bitcoin загуби още 11%. От началото на годината досега спадът на Bitcoin е 55%, което изглежда доста мрачно. Все пак, през януари миналата година цената на Bitcoin беше доста по-ниска, така че на годишна база положението все още е добро, макар и далеч от това, което беше само преди няколко седмици.

Смята се, че сегашният спад вероятно е продиктуван от решението на водещи банки като JP Morgan Chase, Citigroup и Bank of Ameica да забранят купуването на криптовалути с техни кредитни карти. Допълнителен удар върху увереността на инвеститорите са и постоянните информации за нови, по-строги регулации, както и новините за хакерски атаки и кражби на Bitcoin.

По-късно днес ръководителите на водещи американски регулатори ще говорят пред банковата комисия на Сената по темата за криптовалутите. Очаква се регулаторите също да призоват към внимание с инвестициите в криптовалути, което може да продължи спада на цените им.

Leave a Reply

Your email address will not be published.