post

Цените на трите водещи криптовалути – Bitcoin, Ethereum и Ripple се сринаха рязко през последните часове, съобщава CNBC.

Цената на Bitcoin слезе дори под $10 000 с над 28% срив. В последствие се възстанови до малко над $11 000. Това обаче е по-ниско ниво спрямо предишните дни, когато цената беше около $13 000.

Ethereum също записа над 30% спад и цената слезе под $1000. За разлика от Bitcoin, цената остана под $1000 и не се възстанови толкова добре.

Ripple записа 46% срив и цената слезе под $1. Данни на CoinDesk показват, че всички 20 топ криптовалути са имали спад през вчерашния ден.

На пръв поглед няма видима причина за резкия спад на криптовалутите. Една от възможните причини може да са поредните индикации от Южна Корея, че се готвят сериозни ограничения и регулации за дигиталните валути. В комбинация с призивите от германската Централна банка и Русия за повече регулации на Bitcoin, това може да доведе до спад на най-популярната криптовалута.

А от това може да последва и ефектът на скачените съдове, което да се отрази върху останалите криптовалути. Спадът на другите дигитални валути от своя страна води и до още по-голям спад на водещите три.

За сега стартът на годината е доста тежък за Bitcoin. Миналата година по това време криптовалутата се радваше на рязък ръст. Тя все още е с цена над 10 пъти по-висока спрямо тогава, но е и далеч от прага от $20 000, който мнозина анализатори и инвеститори очакваха да бъде достигнат с началото на 2018 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published.