post

Централната банка на Малайзия обмисля пълната забрана на криптовалутите като един от вариантите за тяхната регулация, съобщава CoinDesk. Това е едно от потенциалните решения, които са обсъждани по време на конференция за финансови престъпления в Куала Лумпур.

Гуверньорът на банката Мухамед Ибрахим казва, че окончателното решение ще бъде взето до края на тази година. Това не изключва и пълна забрана на криптовалутите или най-малкото на Initial coin offering (ICO) процедурите.

Алтернативно решение е криптовалутите да бъдат разрешени, но при по-строги правила. Това включва създаване на регистър и събиране на информация, плюс гарантирането на прозрачността на действията на ползващите виртуалните пари. как точно ще се случи това, все още не е ясно. “Почакайте. Сега е още октомври. След по-малко от три месеца ще ви дадем подробностите”, коментира Ибрахим.

Според него новите регулации ще адресират рисковете с пране на пари и финансиране на тероризъм. Ако забрани виртуалните валути или ICO, Малайзия ще се присъедини към групата държави в Азия, които затягат сериозно контрола над криптовалутите през тази година. Сред тях вече са Китай и Южна Корея.

Leave a Reply

Your email address will not be published.