post

Южна Корея може още тази седмица да забрани борсите за криптовалути, съобщава CCN. Това може да е финалната част от усилията на правителството на страната да намали риска за икономиката, който смята, че се поражда от криптовалутите. Един от най-важните регулатори в страната обаче не смята, че това е възможно.

Председателят на местната Комисия за лоялна търговия обяви, че подходът на правителството е грешен. Според Ким Санг-Йо правителството няма необходимите правомощия да закрие платформите за търговия с криптовалути.

Ким смята, че не е реалистично да се очаква закриване на борсите. Според него по-правилният подход би бил да се тръгне към регулация на индустрията.

“От гледна точка на икономист, не е честно и прозрачно решение просто да се забрани някаква икономическа активност. Дали е прекомерна спекулация или не, приходите и загубите са отговорност на инвеститора”, смята Ким.

Той препоръчва работа по въвеждане на смислени и балансирани регулации. Забраната за борси трябва да бъде само за тези, които след проверка е установено, че нарушават правилата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.