post

Тежкото начало на годината за Bitcoin в Южна Корея продължава. Според информация на Reuters полиция и данъчни са влезли в офисите на две от най-големите местни борси – Bithumb и Coinone. Това е свързано с част от разследване за укриване на данъци.

Служител на Coinone потвърждава новината. Той допълва, че “местната полиция разследва компанията ни от миналата година. Те мислят, че се занимаваме с хазарт”, казва служителят. Той коментира още, че Coinone съдейства на разследването. Служител на Bithumb коментира, че от компанията също са поискани документи и други данни, които тя е предала.

Междувременно южнокорейската агенция SBS съобщава, че местното Министерство на правосъдието готви закон, който ще даде възможност подобни виртуални борси да бъдат затворени. За сега този закон все още е на фаза обсъждане, но намеренията за неговото реализиране са сериозни.

По-рано и финансовите регулатори на Южна Корея обявиха, че разследват 6 банки по подозрение, че предлагат виртуални сметки на клиенти. Правителството се опасява, че това ще увеличи злоупотребите.  Всички действия са част от заявката на правителството през декември, че ще затегне мерките и контрола над виртуалните активи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.