post

Южна Корея планира да легализира криптовалутите и да въведе регулация за тях. Вече се работи по необходимите промени в законите, съобщава Korea Herald.

Една от промените ще задължи регулаторите да одобряват транзакциите чрез критповалути. Това означава, че компаниите и търговците, които искат да ги използват, ще могат да са под наблюдение за злоупотреби.

Сред предлаганите промени в законите са още мерки за защита на потребителите, гарантиране на стойността на дигиталните валути. Автор на промените е Парк Йонг-джин от управляващата Демократична партия. Пакр е сред по-скоро скептично настроените към криптовалутите и сравнява техния възход тази година с манията по лалета в Европа през 17-ти век.

Южна Корея е сред най-големите световни пазари на Bitcoin, с 8.5% от общите транзакции за денонощие. Затова сред промените са предвидени и мерки против опити за укриване или заобикаляне на данъчни плащания чрез криптовалути.

Първоначалните планове са законите да са готови и да влязат в сила до края на тази година. Разбира се, дали това ще се случи, зависи от самото гласуване и обсъждане на промените. За сега те все още са на фаза чернова.

Leave a Reply

Your email address will not be published.