post

Финансовите регулатори в Южна Корея ще издават разрешителни на финтех компаниите да извършват международни парични преводи, съобщава KoreaHerald. Разрешителното засяга преводи за малки суми, като ще доведе до значително намаляване на комисионните такси.

Новата мярка влиза в сила от 15-ти август т.г. Вече около 40 финтех компании са подали документи и се очаква да започнат да предлагат услуги с международни парични преводи още от същата дата. Освен до намаляване на таксите, регулаторът очаква новата мярка да доведе и до засилване на конкуренцията.

Трансферите ще са ограничени до $3000 или по-малък. Всяка потребителска сметка ще може да превежда до $20 000 годишно чрез международни преводи. Самите компании ще имат право да използват най-различни методи и технологии за реализирането на самите преводи, включително криптовалути.

Всичко това ще позволи на компаниите да предлагат международни преводи на значително по-малки такси спрямо банките. самите условия за получаване на разрешително също са облекчени. Банката трябва да има определен капитал и под 200% съотношение дълг – активи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.