post

Седем американски щата обявиха, че въвеждат съвместни правила за финтех компании. Целта е да улеснят работата на фирмите в различните юрисдикции и да мотивират повече подобни компании, съобщава Reuters.

Щатите Джорджия, Илинойс, Канзас, Масачузетс, Тенеси, Тексас и Вашингтон ще признават решенията едни на други, когато става дума за издаване на лицензи на финтех компании. Приемствеността включва както положителните, така и отрицателните решения за дадена компания.

Финтех фирмите ще могат да кандидатстват за лиценз само в един от въпросните щати. Ако го получат, ще могат спокойно да работят по същия начин и в останалите шест щата. Основната идея е по този начин значително да се намали бюрокрацията за компаниите, самите щати да намалят разходите си по проверки на фирмите и да се улесни работата на национално ниво.

Инициативата е и отражение на предизвикателствата пред регулаторите, които трябва да балансират между регулации, които да защитават клиентите и икономиката, но и да са достатъчно бързи и гъвкави, за да отговарят на сериозните промени в индустрията, които идват от дигиталните технологии, коментира Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published.