post

Компанията Addepar реализира повече от впечатляващо представяне през последната година и половина. Нейните клиенти използваха услугите ѝ, за да управляват активи за над $300 млрд. Те вече са $650 млрд., съобщи компанията, цитирана от TechCrunch.

Освен това тя реализира и Series-D рунд на финансиране и събра общо $140 млрд. С това оценката ѝ най-вероятно прехвърля $1 млрд., макар че компанията отказва коментар точно по този детайл. “Addepar вече е в позиция да се превърне в универсалната операционна система за глобалните финанси. Тя вече е свързана с много от голяма част от екосистемата на финансовите услуги”, коментира Джо Лонсдейл, основател на Addepar.

Компанията създава платформа, която позволява на портфолио мениджърите на най-богатите да управляват и проследяват активите им. Тя събира информация от множество източници и данните могат да се използват и като източник на информация и съвети за пенсионни и други фондове как да управляват своите активи и да ги инвестират по най-добрия начин.

“Идеята за общ език и наистина универсална информационна платформа за финансовия свят беше нещо, което преди 10 години Уол Стрийт смяташе за немислимо. Addepar не само го измисли, но го постигна и създаде нов, бързорастящ пазар, който ще революционизира начина, по-който информацията помага на финансите”, коментира Антонио Грасиас, основател и управляващ партньор на компанията.

Освен това Addepar има и API, както и интеграция на някои от инструментите си за анализ със Salesforce, FolioDynamix, Quovo, icapital Network и др. Компанията казва, че има и дългосрочна стратегия за иновации в сферата на технологиите за финансови услуги, които да се използват максимално широка аудитория.

Leave a Reply

Your email address will not be published.