post

Китайският гигант Alibaba наскоро е стартирал платформата си за добив на криптовалута, наречена P2P Nodes, според доклада на Coin Telegraph.

Какво точно представлява P2P Nodes? Регистрацията й приключи през октомври 2017 година, но до момента не се знаеше много за нея, въпреки че Finance Magnates подсказа, че може да се основава на добив от трети страни. Това може би означава, че Alibaba ще предоставя пространство в облачната си платформа, за да могат клиентите й да добиват криптовалути.

След като китайското правителство буквално срина дигиталните валути и обмен, за да премахне опасността от незаконна дейност и изпиране на пари, подобна новина изглежда забележителна. Още по-необичайно е, че лидерът на Alibaba, Джак Ма изрази по-рано своя скептицизъм, относно криптовалутите. В същото верме Ма, чиято нетна стойност достига 46 милиарда долара, възхвалява появата на блокчейн технологията, което предполага, че компанията му търси начини да я използва.

Какво точно ще прави P2P Nodes остава да се види, тъй като все още няма индикации, че Alibaba планира да пусне собствена криптовалута, но когато една компания е толкова влиятелна, последиците от подобна крачка биха могли да са огромни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.