post

Вчера Google обяви, че Android Pay вече официално е достъпна и в Испания, като ще се поддържа от един милион магазини. Това е шестата европейска държава, която получава платежната услуга, въпреки че първоначално тя ще е достъпна само за клиентите на Banco Bilbao Vizcaya Argentaria – втората по големина банка, която обслужва значителен процент от населението.

Новосъздаденото партньорство на Google с BBVA може да се разглежда в широк контекст, тъй като финансовата група присъства на 35 пазара в цял свят, а нейните 133 000 служители обслужват над 70 милиона клиенти. Организацията има изключително голямо присъствие в Мексико, Аржентина, Турция и редица европейски държави, а фактът, че Google си партнира с нея, може да постави основите на бъдещото разширяване на Android Pay. В краткосрочен план сътрудничеството ще позволи на клиентите на BBVA в Испания да използват платежната услуга в различни вериги магазини и онлайн услуги от Starbucks, Zara, Delivero и Uterqüe до VIPS, Media Markt, Hotel Tonight, Vueling и El Corte Inglés.

За да започнат да използват Android Pay, испанските потребители ще трябва да изтеглят едноименното приложение и да го настроят, добавяйки съвместима дебитна или кредитна карта, издадена от BBVA, тъй като не всички карти на банката все още се поддържат от услугата, въпреки че се очаква в близко бъдеще повечето от тях да бъдат съвместими.

Този ход е второто голямо разширяване на Android Pay този месец, след като наскоро Google разшири обхвата й с още 72 нови банки и кредитни институции в САЩ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.