post

Ако имате късмет да сте клиенти на една от петте избрани от Google банки, вече ще можете да добавяте карти за Android Pay, лесно и бързо чрез приложението за мобилно банкиране.

Въпреки, че онлайн платформите за разплащане все още нямат сериозно въздействие върху начина, по който се правят покупки както онлайн, така и офлайн, Google прави всичко възможно, за да гарантира конкурентноспособността на Android Pay. Услугата вече е на разположение в 10 държави, а до края на годината ще достигне и до Русия и Южна Корея. Гигантът си партнира с пет различни банки по света, за да направи плащанията още по-удобни и това са Bank of Amerika, Bank of New Zeland, Discover, mBank и USAA, а сега техните клиенто вече могат лесно и удобно да добавят карти, които да използват с Android Pay и през приложението за мобилно банкиране, при това само с един клик. Дори и да нямат инсталирано Android Pay на своето устройство, те могат отново да получат достъп да виртуалните карти и да променят тази, с която плащат по подразбиране, или да деактивират някоя, ако се налага.

С Android Pay можете да правите покупки от телефона си в магазини като Best Bay, American Eagle, Dunkin Donuts, KFC, Subway и Whole Foods, стига те да имат активиран NFC четец. Онлайн плащанията с услугата са възможни в рамките на приложения и уебсайтове, навсякъде, където има бутон Android Pay, като например Airbnb, Etsy, Grubhub, Groupon, Kickstarter и Lift.

В сравнение със Samsung Pay, тя все още е сравнително бедна, с много ограничено приложение в реалния живот, но въпреки това Google търси нови партньори и разширяване на Android Pay като отворена услуга.

Leave a Reply

Your email address will not be published.