post

Apple обмисля да пусне собствена услуга, подобна на Venmo, която ще позволи на потребителите на iPhone да изпращат пари на приятели и членове на семейството си в екосистемата на компанията. Източници , запознати с плановете й са споделили пред Recode, че името на услугата ще е Apple Cash и тя ще бъде обявена по-късно тази година, най-вероятно заедно с десетия, юбилеен модел iPhone.

От друга страна, част от източниците посочват, че все още е много рано за подобна услуга, въпреки че слуховете за нея датират от повече от година, след като гигантът съобщи, че води преговори по въпроса с някои от американските банки.

Неотдавна Apple проведе някои дискусии с партньорите си в платежната индустрия именно по повод на конкурентна на Venmo услуга, която може би ще се осъществява в партньорство с Visa, чрез дигитални предплатени карти, обслужвани от мрежата на картовия оператор, но и директно обвързани с peer-to-peer услугатана гиганта, които ще могат да се добавят и в Apple Pay. Така потребителите ще имат възможност да получават плащания чрез Apple Cash от своите приятели и едновременно с това да използват картите на Visa за плащания в магазини или онлайн, без да се налага да чакат средствата да бъдат заверени по сметките им в банките.

Платформата peer-to-peer се разглежда като начин да се стимулира приемането и използването на Apple Pay, което както самата компания признава е доста бавно през първите две години, а за използването на дигиталните карти гигантът няма да начислява такси, като по този начин печалбите му ще идват единствено от тези на Visa.

Потенциалът на услугата сериозно може да притеснява банките, които планират да вдигнат таксите за Visa от следващата седмица по време на годишната среща на високо ранище, между компаниите за кредитни карти и банките партньори. За да спечели по-голяма аудитория, Apple може би ще насочи своята бъдеща услуга към по-младата част от потребителите, тъй като тя би улеснила получаването и използването на средства от техните родители и приятели.

Leave a Reply

Your email address will not be published.