post

Apple започва бета тестове на новата услуга Apple Pay Cash, съобщава TechCrunch. Услугата вече е във фаза публична бета и е част от iOS 11.2 beta 2.

Активирането на услугата става чрез допълнително записване. Тогава в iMessage ще се появи нов бутон на Apple Pay. Чрез него може да се инициира плащане по всяко време. Освен това приложението ще следи контекста на разговорите и когато се заговори за плащания, то ще дава тази възможност.

Бета версията на услугата е достъпна само в САЩ и само чрез устройства, които използват iOS 11.2 и са с активирана двустепенна идентификация на Apple ID. Функцията ще използва свързаната с Apple Pay кредитна или дебитна карта, като за плащания през дебитни карти няма такси.

Когато потребител изпраща пари на свой приятел, получателят ще има опция да приеме плащането и да активира услугата. Тогава ще получи нова виртуална Apple Pay Cash карта, която може да се използва само в Apple Pay. По този начин парите се получават веднага, като ще могат да се използват веднага за друго плащане, но само през Apple Pay или Pay Cash. Разбира се, има и опция, парите да се прехвърлят до банкова карта или сметка, но получаването им вече минава по стандартния ред и може да не е моментално.

Leave a Reply

Your email address will not be published.