post

Компанията AvidXchange е получила нов рунд на финансиране за общо над 300 млн. долара от водещи инвеститори, съобщава CharlotteObserver. Сред инвеститорите са Mastercard и Питър Тийл.

Освен това AvidXchange сключи партньорство с Mastercard, което ще създаде “работните места на бъдещето” в Шарлот. Компанията планира да отвори 200 нови работни места още тази година и още над 600 до края на 2018 г. Основните сфери, в които компанията ще се насочи, са киберсигурност, разработка на софтуер, Big Data анализи. Компанията планира партньорства и с университети, които да помагат в подготовката на кадри с висока квалификация.

AvidXchange е основана през 2000 г. и работи по създаването на системи за обработка на плащания и автоматизация. Истинският ръст на компанията започва през последните години с възхода на fintech. Тя вече има близо 1000 служители.

Партньорството с Mastercard ще доведе до създаването на Mastercard B2B Hub, който ще започне работа още тази година. Чрез него се цели улесняването на B2B плащанията и преминаването им от чекове към онлайн транзакции. “Смятаме, че това решение ще помогне на организациите да извлекат максимума от всяка минута и всеки долар, който инвестират в бизнеса си”, коментира Колийн Тейлър, изпълнителен вицепрезидент на Mastercard, отговарящ за новите разплащателни услуги.

AvidXchange пък иска да доразвие региона, който го вижда като “Силицевият юг”. Компанията завърши и новата си 6-етажна централа, като има място за още една такава сграда на същия парцел, която може да се появи, ако растежът ѝ продължи с тези темпове.

Leave a Reply

Your email address will not be published.