post

Компанията Bancor завърши най-голямото ICO (Initial Coin Offering) досега, съобщава CoinDesk. Компанията е генерирала $152 млн. чрез първичното предлагане на виртуални монети Ether.

Bancor разработва платформа, която да се използва от потребители и компании за по-лесно генериране на собствени Blockchain токени за ICO. Фирмата започна работа тази година, като вече се радва на особено голям интерес.

ICO-то на Bancor е генерирало общо 79 323 978 токена. 50% от тях са продадени на потребителите, а останалите 50% са отделени за бъдещо ползване. ICO-то е привлякло общо 10 885 купувачи, като са извършени над 15 000 транзакции. Един от най-големите инвеститори е дал еквивалента на близо $27 млн. Кой е той не е ясно. Компанията обаче казва, че сред инвеститорите си има имена като Тим Дрейпър от фонда Draper Fisher Jurvetson, както и Blockchain Capital.

По време на процедурата е имало известни проблеми. Имало е доста голямо натоварване върху мрежата на Ethereum, която се използва от Ether, което е забавило транзакциите на някои купувачи. Заради това ICO-то продължило по-дълго от предварителния план с два часа. Това е довело и до генериране на 390 000 Ether монети, вместо на предвидените 250 000, но опита за ограничаването на продажбата не сработил.

Процедурата доведе до критики дори и от поддръжници на ICO модела. Получило се е прекалено голяма истерия, която е довела и до свръхоценка за Bancor. Все пак събитието показва, че има доста възможности пред ICO модела и макар да е необходимо изглаждането на някои детайли, потенциалът на този тип финансиране на нови компании е голям.

Leave a Reply

Your email address will not be published.