post

Темата как ще се отрази финтех сегмента на банките продължава да провокира различни дебати. Според Bank of India няма поводи за притеснение, поне в момента, защото липсват големи имена, съобщава Entrepreneur India.

“Финтех пространството в Индия все още се заражда. Не мисля, че финтех стартъпите могат да са заплаха за банките, защото банките имат повече пари и възможности, които са им разрешени. Може да има проблем, ако Google, WhatsApp или подобна компания влезе в сегмента”, коментира Джи Падманабан, председател на борда на Bank of India.

Той допълва, че много от финтех стартъпите в момента работят заедно с банките. Затова е рано да се каже, дали те са заплаха, но поне за сега не изглеждат такава. Въпреки това той казва, че има доста финтех стартъпи, които искат да влязат в банкирането и малко банки, които искат да влязат във финтех сегмента.

“Как ще се развие бъдещето зависи от това дали едните ще могат да отговорят на мащаба на другите и дали ще могат да се конкурират и съществуват в едно и също пространство. Може да се окаже, че ще предпочетат да работят заедно и така да измислят още по-добри решения и услуги”, казва Падманабан.

Той допълва, че Bank of India ще финансира стартъпи на млади хора с добри идеи. Първоначално инвестициите ще са малки, но когато стартъпите растат, ще се увеличават и допълнителните средства за тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published.