post

Barclays и британският финтех стартъп Flux работят заедно за създаването и предлагането на дигитални касови бележки, съобщава Finance.co.uk. В момента услугата вече се предлага тестово за около 10 000 потребители.

Плановете на Barclays са постепенно да направи услугата достъпна за всички свои 5 млн. мобилни потребители. Те ще получават в реално време известия в мобилното приложение за покупките, които правят.

Идеята на дигиталните касови бележки е да дадат по-голям контрол на потребителите над банковите си сметки. Така те ще имат по-добър поглед над разходите си и ще могат по-ефективно да управляват парите си, смята банката.

Flux вече работи с други дигитални банки като Monzo и Starling. Компанията ще свързва информацията между банковите карти и ПОС софтуера, за да издава дигитална касова бележка в реално време. Така няма нужда да се чака и разчита само на банковите извлечения по-късно.

“Никой не иска в 21-ви век да се занимава със стотици малки късчета хартия. Ние сме решени да дигитализираме касовите бележки като използваме сегашните начини на плащане, за да не променяме навиците на хората”, коментира съоснователят на Flux Мати Късден-Рос.

Leave a Reply

Your email address will not be published.