post

Нестабилността на криптовалутата Bitcoin води до нови проблеми за нея и нейните привърженици. След като не успя да задържи големите ръстове през миналия месец, сега Bitcoin отбелязва загуби, които се отразяват сериозно на пазарната ѝ капитализация, съобщава CNBC.

През тази седмица криптовалутата се търгува на нива от около $2200-$2600. Тя не успява да задържи възход вече няколко дни, което породи спекулации, че е достигнала своя пик.

Всичко това води и до около $12.2 млрд. загуба на пазарна капитализация. Сега тя отново е под $40 млрд. Най-близкият ѝ конкурент Ethereum обаче също не може да се похвали с ръст, който да се възползва от момента. Цените на тази криптовалута също се понижават и от пик от около $391 през юни, месец по-късно валутата е на ръба да слезе под $200, където не е била от май т.г.

Все още Bitcoin е доста над нивата си от миналата година, но инерцията започва да намалява. От началото на годината пика ѝ през юни цените на критповалутата бяха скочили с 600%. След спада сега реалният скок е 450%.  Според стратега по инвестиции Ричард Търнил на компанията BlackRock, подобни резки амплитуди “изглеждат доста страшно”. Дори Рой Сибаг, който е изпълнителен директор на GoldMoney и голям фен на криптовалутите, съобщава, че е продал по-голямата част от bitcoin активите си, защото според него пазарът е достигнал своя връх.

Leave a Reply

Your email address will not be published.