post

Bitcoin отново прескочи границата от $10 000 за пръв път от декември миналата година. Ръстът е реализиран най-вече през последните 10 дни след най-ниската точка на срива на 6-ти февруари, когато цената на криптовалутата падна до $6116, отбелязва CoinDesk.

Тогава корекцията на Bitcoin изтри общо 69.5% от стойността на криптовалутата спрямо най-високата ѝ цена през декември, когато тя се опитваше да прескочи $20 000, но не успя. От 6-ти февруари насам, цената на Bitcoin постепенно се покачва. Само за вчерашния ден тя скочи с още около $500.

При това цената на Bitcoin прескочи $10 000 на няколко от водещи борси. Първо това стана на GDAX след стабилна активност главно от американски инвеститори. След това Bitstamp, itBit, Kraken и други също последваха примера и регистрираха ръст.

И в момента цената остава нестабилна, главно заради опити да се извлекат допълнителни печалби от скока. Очаквано, повишаването на цената на Bitcoin се отрази и на другите криптовалути. Най-големи са ръстовете на Litecoin и XRP с по около 48%-50%. Като цяло всички водещи виртуални валути записват ръст. Все още е рано да се каже дали корекцията на пазара е приключила и цените отново ще започнат да се качват бързо. Възможно е и пазарът да започне да узрява и да предприема по-реалистични действия занапред.

Leave a Reply

Your email address will not be published.