post

Криптовалутата Bitcoin може отново да се разцепи, съобщава Motherboard. Този път това може да стане доста по-бързо и още в рамките на деня да се появи Bitcoin Gold.

Bitcoin Gold иска да реши проблема с монополизирането генериране на виртуалната валута. Оригиналната идея на Bitcoin беше потребителите да споделят ресурсите на компютрите си за обработка на blockchain-а и в замяна да получават награда във формата на още Bitcoin. С времето обаче това стана все по-трудно и сега на практика е достъпно единствено за специализиран скъп хардуер и големи “ферми”.

Bitcoin Gold ще използва алгоритъма Equihash, който трябва да даде на потребителите по-голямо равенство и всички да могат да изкарват Bitcoin Gold дори и без да имат суперкомпютри. Bitcoin Gold трябва да се създаде при достигането на Bitcoin блок 491 407, което се очаква към края на днешния ден.

Едва към 1-ви ноември обаче кодът ще бъде публикуван и хората ще могат да го използват. Идеята е през въпросната седмица платформите за обмен на криптовалути да могат да разгледат Bitcoin Gold и да преценят дали да я добавят към системите си. Това обаче може да се окаже грешка, защото платформи като Coinbase и услуги като Trezor и Kraken предпочитат също да изчакат и да видят как потребителите ще приемат новата криптовалута. Така стартът на Bitcoin Gold може да бъде доста по-труден от очакваното.

Leave a Reply

Your email address will not be published.