post

Bitcoin продължи сериозния срив на цените си. Стойността на криптовалутата падна под $3000 главно заради несигурността и лошите новини от Китай за бъдещето на борсите за Bitcoin, съобщава Cryptocoinsnews.

Сривът идва на фона на исторически връх преди няколко дни. След това обаче се появиха новини и слухове, че Китай предвижда да забрани използването на криптовалути и борси за обмена им на своя територия.

Новините обаче се влошиха след като борсата BTCC, която е базирана в Шанхай, обяви, че от 30-ти септември т.г. спира работа на територията на Китай. Промяната засяга само бизнеса в Китай, докато бизнесът в другите държави ще продължи нормално.

Все пак, Китай е най-големият пазар за Bitcoin, така че това решение на BTCC ще се отрази сериозно на криптовалутата. Новината бързо повлия на китайските борси, където цените на Bitcoin Паднаха под $3000. В последствие тя се покачи леко до около $3200.

Пазарната капитализация на всички криптовалути също се понижи значително. Преди по-малко от две седмици тя беше $180 млрд., докато сега е около $112 млрд.

Анализаторите са разделени в прогнозите си какво ще се случи с Bitcoin в близко бъдеще. Според част от тях това е поредната корекция и цените постепенно ще започнат да се нормализират. Други като съоснователя на BitPay Тони Галипи, смятат, че предстои падане до поне $2500 преди пазарът да започне да се възстановява.

Leave a Reply

Your email address will not be published.