post

Bitcoin ще се раздели на две криптовалути от 1-ви август т.г. Това обаче най-вероятно няма да се отрази сериозно на основната част от феновете на криптовалутата, съобщава Fortune.

Причината е, че новата Bitcoin Cash има много малка подкрепа. Според данни на 99bitcoins, само 0.26% от общия обем генерирани Bitcoin ще бъде Bitcoin Cash, а общата им стойност ще е 12% от тази на основния Bitcoin.

Очакванията са, че Bitcoin Cash няма да успее да набере инерция и да бъде сериозен конкурент на Bitcoin. Прогнозите са дори, че цената ѝ бързо ще се срине, тъй като повечето притежатели на Bitcoin Cash ще ще побързат да я продадат.

Анализаторите предупреждават потребителите да внимават за измами. Очаква се доста хора да се опитат да прилъжат инвеститорите да разделят активите си на две или пък да обменят по-малкия актив за друг. Подобни процеси трябва да се правят само на доверени борси и портфейли.

Опасно е да се инсталират Bitcoin Cash и BitcoinCore на една машина. Валутите не се поддържат взаимно и дори си пречат. Bitcoin Cash ще пренапише данните на Bitcoin Core, което може да доведе до загуба на реалния Bitcoin баланс.

Притежателите на Bitcoin в момента, ще получат същата брой виртуални монети и под формата на Bitcoin Cash след разделянето на валутите. Тяхната стойност обаче ще бъде по-ниска, освен ако тя не спечели инвеститорите, което е малко вероятно.

Освен това не всички портфейли ще поддържат Bitcoin Cash. Затова е добре потребителите да се подготвят предварително и  за потърсят портфейл, който ще им свърши работа. Всичко това ще доведе до известни обърквания за потребителите, затова се препоръчва да не се действа прибързано.

Leave a Reply

Your email address will not be published.