post

Стойността на Bitcoin постигна нов исторически връх, след като вчера се покачи до $2805 за една виртуална монета. Големият интерес към криптовалутата дори доведе до сриване на най-голямата нейна борса Coindesk, съобщава TechCrunch.

Причината не е хакерска атака, а просто прекалено голям интерес. Толкова голям, че сървърите на Coindesk не издържаха и блокираха. “Пазарната капитализация на дигиталните валути се увеличи с около $50 и достигна $91 млрд. само през последната седмица. В резултат на това, Coindesk има голям ръст на трафика и обема на транзакции”, коментира компанията пред изданието.

Тя казва, че активно работи по решаването на проблема. Това включва както добавянето на още хардуерен капацитет, така и софтуерни оптимизации. Развитието на Bitcoin обаче продължава да изпреварва развитието на Coindesk. Компанията държеше рекорда за най-голям инвестиционен рунд за Bitcoin стартъп, когато през 2015 г. получи $75 млн. Досега тя е получила инвестиции за общо $117 млн. от инвеститори по целия свят, включително фондовата борса на Ню Йорк и др.

След месеци на сравнителна стабилност, Bitcoin отново започна с резките амплитуди. През последните седмици цената на криптовалутата активно расте и бързо прехвърли $2000. След вчерашния пик Bitcoin се понижи до $2307, след което се увеличи до $2475, а днес е около $2559. Това увеличи пазарният дял на Bitcoin до $41.8 млрд. Именно резките промени бяха една от причините за спирането на ръста на Bitcoin, когато прехвърли $1000 за пръв път. Изглежда, че и този път историята се опитва да се повтори.

Leave a Reply

Your email address will not be published.