post

Bitcoin Cash записа доста успешен уикенд в историята си, като криптовалутата записа ръст от около 130% за два дни, съобщава Fortune. За кратко тя дори изпревари Ethereum и стана втората по оценка криптовалута след Bitcoin.

Сега пазарната капитализация на Bitcoin Cash е около $25 млрд. долара. Освен това, капацитетът на мрежата на Bitcoin Cash вече е по-голям от този на Bitcoin.

Рязката промяна идва на фона на отлагането на поредното разделяне на Bitcoin миналата седмица. Привържениците на ъпгрейда Segwit2x се отказаха от отделянето си от Bitcoin защото няма достатъчно съгласие. Според Fortune сега тези, които подкрепяха Segwit2x, се насочват към Bitcoin Cash, което поражда резкият скок на криптовалутата.

Основните проблеми около класическия Bitcoin е, че криптовалутата не издържа на сегашното натоварване и обработката на транзакциите става бавно. Повечето фенове обаче са против промени и това поражда разделянето на други криптовалути от Bitcoin.

Първите отделили се бяха именно Bitcoin Cash през лятото, като дълго време се смяташе, че криптовалутата няма шанс да се задържи още повече да достигне цени, които да са реален конкурент на оригиналния Bitcoin. Резкият скок в интереса и цената на Bitcoin Cash през последните дни обаче може да обори тези твърдения. Случващото се отново е знак колко нестабилен от финансова гледна точка е светът на Bitcoin, като новината веднага се отрази на цената на оригинала и тя се понижи с около 15%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.