post

Най-голямата инвестиционна компания в света, BlackRock, обяви, че държи под око криптовалутите и Bitcoin е “интересно развитие”, съобщава CoinTelegraph. BlackRock има активи за над 5.7 трилиона долара.

Изказването е на Изабел Матеос И Лаго, която е един от главните стратези на BlackRock. Изявлението ѝ е пред BloombergTV и идва на фона на по-ранен коментар на самия изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк по време на Световния икономически форум в Давос миналата седмица. Тогава той каза, че криптовалутите са като “индекс за пране на пари”.

Матеос И Лаго обаче не вижда причина да се зачерква цялата индустрия. “Фактът е, че интересът остава въпреки непрекъснатите хакерски атаки и въпреки че регулаторите се събуждат и се опитват да настигнат това ново развитие като постепенно отсяват проблемите, което намеква, че действително има нещо стойностно в криптовалутите”, коментира тя.

И макар в BlackRock да има интерес към Bitcoin и криптовалутите, за сега няма категорични планове да се навлиза в сектора. Вместо това компанията заема позиция “не сега, но по-късно” и ще изчака секторът да се развие още преди да вземе решение. Един от основните критерий е всичко да бъде сигурно и защитено. за момента обаче е трудно да се даде честна стойност на блокчейна и ICO инвестициите, казва тя.

Leave a Reply

Your email address will not be published.