post

Инвестиционните фондове Blackstone и CVC имат интерес към придобиване на британската финтех компания Paysafe, а бордът на дружеството е препоръчал приемането на оферта от 3 млрд. британски паунда, съобщава The Financial Times.

Paysafe, чиито централен офис е на остров Ман, но голяма част от екипа е ситуиран в България. Дружеството е сред най-големите софтуерни компании у нас и сред най-динамичните играчи на пазара на дигитални разплащания – един от най-бързо развиващите се технологични сегменти напоследък.

45% от бизнеса на фирмата е в сегмента на онлайн залаганията. Неотдавна Paysafe придоби американската Merchants Online в опит да разшири дейността си в САЩ. Най-голям собственик в Paysafe към момента е Old Mutual Global Investors, който също е одобрил офертата за придобиване.

Настоящата оферта е 14 пъти по-висока от т.нар. показател EBIDTA (earnings before interest, taxes, depreciation and amortisation – приходите преди лихви, данъци и амортизация). “Независимите директори на Paysafe, които са консултирани от Lazard относно финансовите условия на придобиването, приемат условията на сделката като честни и резонни” – се казва в съобщение на компанията.

Leave a Reply

Your email address will not be published.