post

Една от най-големите борси са онлайн търговия с криптовалути Coinbase временно спря обмена на Ethereum и Litecoin, съобщава CoinDesk. Причината е резкият скок в цените на двете криптовалути.

Най-вероятната причина е технически проблем заради по-големия интерес и следователно трафик. Спирането на търговията с тези валути не е засегнало GDAX, с изключение на тегленето на Litecoin за някои потребители. Според данни на CoinMarketCap, само през последните 24 часа пред GDAX са минали $1.8 млрд. в транзакции с Litecoin.

Проблемите предизвикаха недоволство от потребителите, които обвиниха Coinbase за пропуснати ползи. От известно време платформата изпитва трудности заради огромния интерес и резките амплитуди в цените на криптовалутите. Компанията уверява потребителите, че полага усилия за справяне с проблемите, но също така предупреждава, че подобни спирания ще се случват в моменти, когато има резки промени в цените или голямо повишение на обема транзакции.

Coinbase казва още, че увеличава екипа си по поддръжка на клиенти. Инвестирани са и средства в подобряване на хардуера, който в пикови моменти трябва да обработва над 40 пъти повече информация от нормалното.

Leave a Reply

Your email address will not be published.